Op de A28 tussen De Uithof en Den Dolder is een Volkswagen rijdend in brand gevlogen. De bestuurster wist op tijd de auto op de vluchtstrook te parkeren en uit het voertuig te komen. Ook haar bijrijdster en een hond konden op tijd uit de auto komen.
Volledig scherm
PREMIUM
Op de A28 tussen De Uithof en Den Dolder is een Volkswagen rijdend in brand gevlogen. De bestuurster wist op tijd de auto op de vluchtstrook te parkeren en uit het voertuig te komen. Ook haar bijrijdster en een hond konden op tijd uit de auto komen. © 112mediautrecht

Benno (55) hielp automobiliste bij autobrand, maar kreeg daarna boete voor te hard rijden

Als Benno (55) uit Houten afgelopen maandagavond over de A28 rijdt,  ziet hij iets flikkeren onder een auto die op de vluchtstrook is geparkeerd. Hij twijfelt geen moment en stopt. ,,Ik dacht alleen maar: autobrand!”

Het was oranje, het lichtje dat Benno zag bewegen onder de Volkswagen Polo die aan de kant geparkeerd was, onder de geluidswal ter hoogte van Zeist. ,,Dat is een rare plek voor een lampje’, dacht ik. Gevolgd door: ‘Autobrand!’ En dus stuurde ik m’n auto naar de vluchtstrook.”

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht