Bellen blazen met ouderen in Driebergen. (Foto Jeroen Jumelet)
Volledig scherm
PREMIUM
Bellen blazen met ouderen in Driebergen. (Foto Jeroen Jumelet) © Jeroen Jumelet

Dit verpleeghuis nam vandaag (met bellenblaas) afscheid van corona: ‘Geen vrijheid, je mocht niks’

Leen Amersfoort (72), bewoner van verpleeghuis Sparrenheide in Driebergen, vond dat het tijd was om corona vaarwel te zeggen. Symbolisch, met een bellenblaasactie. Om corona weg te blazen. En dus kwam er woensdag, Bevrijdingsdag, een reuzenbellenblaas-artiest langs. 

 1. Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

  Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

  Jongeren die vanaf 2015 begonnen zijn met een studie, zitten door het leenstelsel na het afronden ervan vaak met schulden tot in de tienduizenden euro’s. Hoe gaan jongeren met deze schulden om? Zijn ze zich bewust van de verantwoordelijkheden van het afbetalen? En welke gevolgen brengen dit soort schulden met zich mee op de lange termijn? Wij zoeken het uit in deze reeks. Vandaag deel 2, over maximaal lenende studenten.
 1. Wat er is gebeurd met de hoop en euforie van 5 mei 2020: ‘Onderling vertrouwen heeft knauw gekregen’
  PREMIUM
  VIDEO

  Wat er is gebeurd met de hoop en euforie van 5 mei 2020: ‘Onderling vertrouwen heeft knauw gekregen’

  Corona gooide keihard roet in het eten, maar Utrecht zat niet bij de pakken neer. Al zaten we gedwongen thuis, toch werd Bevrijdingsdag 2020 een feest om nooit te vergeten. In de stad hing een euforische sfeer van saamhorigheid. Mét elkaar gingen we dit varkentje wassen. Een AD-drone haalde ontroerende beelden op van blije, zwaaiende, hoopvolle Utrechters. Heerlijk om terug te kijken. Zeker nu, één jaar later. Met eindelijk licht aan het einde van een tunnel die zoveel langer is gebleken dan we destijds konden vermoeden.
 2. Ricky (25) was net vrij na twee overvallen, onderging een hersenoperatie en sloeg meteen weer toe
  PREMIUM

  Ricky (25) was net vrij na twee overvallen, onderging een hersenope­ra­tie en sloeg meteen weer toe

  Een weekend nadat Ricky B. (25), de beruchte ‘gespierde overvaller’, door de Utrechtse rechtbank in april op vrije voeten was gesteld, ging hij volgens het OM wéér de fout in. De Utrechter wordt ervan verdacht een ouder echtpaar twee keer in hun woning te hebben overvallen. Hij had zijn straf vervolgens in vrijheid mogen afwachten omdat hij herstellende was van een hersenoperatie.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht