Met vier olifanten trekt Cirque Géant door de Korte Jansstraat in Utrecht om mensen naar de voorstelling te trekken. Dat lukte meer dan goed: er werden 600 kaarten te veel verkocht.
Volledig scherm
PREMIUM
Met vier olifanten trekt Cirque Géant door de Korte Jansstraat in Utrecht om mensen naar de voorstelling te trekken. Dat lukte meer dan goed: er werden 600 kaarten te veel verkocht. © HUA / F.F. van der Werf

Het circus komt! Vier olifanten sjokten in 1952 door de binnenstad van Utrecht

Utrecht in 1952Cirque Géant streek op 20 juni 1952 neer in Utrecht. Het reuzencircus bestond onder meer uit olifanten, tijgers, leeuwen, chimpansees en een menselijk projectiel. Om reclame te maken, trok de circuskaravaan door de stad.

Daar lopen ze, vier olifanten van het Cirque Géant, met hun dikke poten door de Korte Jansstraat in het centrum van de stad. Op de achtergrond zie je de Domkerk. Het zijn Aziatische olifanten, onder leiding van de Franse dompteur Jean Courtot. Minstens 3000 kilo wegen ze, deze logge giganten. Ze zijn onderdeel van een grote optocht door de stad, om reclame te maken voor de voorstellingen op het Vreeburg, waar het circus de tenten heeft opgeslagen.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht