Andreas Rosenberg(52).
Volledig scherm
PREMIUM
Andreas Rosenberg(52). © Angeliek de Jonge

Hoe boksen Andreas (52) helpt te leven met de ziekte van Parkinson: ‘Ik kan mijn veters weer strikken’

Boksen en de ziekte van Parkinson: op het eerste oog een onverwachte combinatie, maar volgens neurologen dé perfecte match. ,,Bij mensen met parkinson gaat juist het uitvoeren van twee dingen tegelijk mis en dat is nou precies wat je met boksen kunt trainen: balans, stoten én kracht.” Sedney’s Boksschool in Zeist geeft boksles aan parkinson-patiënten. 

 1. Jeffrey (30) heeft duizenden euro's nodig voor behandeling tegen slopende ziekte: ‘Wil mijn zoontje zien opgroeien’
  PREMIUM

  Jeffrey (30) heeft duizenden euro's nodig voor behande­ling tegen slopende ziekte: ‘Wil mijn zoontje zien opgroeien’

  Jeffrey van der Sloot hoorde begin dit jaar dat hij een agressieve vorm van MS heeft. Die boodschap kwam hard aan bij de 30-jarige Schiedammer en zijn vriendin, die een zoontje van een jaar oud hebben. Maar Van der Sloot laat het er niet bij zitten. Hij wil naar Rusland voor een speciale behandeling en heeft een duidelijk doel: ,,Ik wil Eden zien opgroeien.”
 2. Linda (26) voelt zich al vijf jaar opgesloten, slaapt jaren op de bank en is eenzaam: ‘Het is een hel’
  PREMIUM

  Linda (26) voelt zich al vijf jaar opgesloten, slaapt jaren op de bank en is eenzaam: ‘Het is een hel’

  Ze slaapt vanwege paniekaanvallen al jaren op de bank, kreeg een burn-out én ontving de diagnose PTSS. Nee, het leven van Linda van den Essenburg is alles behalve een pretje. ,,Uitzichtloos", noemde ze het tot voor kort, maar er brandt voor de inwoner van Leusden (26) licht aan het einde van de tunnel. ,,Corona hield mensen enkele weken thuis, ik zit al vijf jaar opgesloten...”