Fleur Voogt is lesbisch en kwam twee jaar geleden uit de kast. ,,Er zijn mensen in mijn kring die mij als persoon wel accepteren, maar niet mijn gedrag, vanuit hun christelijke achtergrond. Soms begrijp ik dat niet."
Volledig scherm
PREMIUM
Fleur Voogt is lesbisch en kwam twee jaar geleden uit de kast. ,,Er zijn mensen in mijn kring die mij als persoon wel accepteren, maar niet mijn gedrag, vanuit hun christelijke achtergrond. Soms begrijp ik dat niet." © Thierry Schut

Waar lopen LHBTI’ers tegenaan in het conservatievere Westland? ‘Seksuele voorlichting gaat alleen over man en vrouw’

De maand juni staat in Amerika bekend als ‘Pridemaand’, waarin extra aandacht is voor de emancipatie en acceptatie voor LHBTI’ers. Ook in Westland is dat nog nodig. Deze plaatsgenoten vertellen hoe het is om op te groeien in deze ‘christelijke en conservatieve’ regio.

  1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”

In samenwerking met indebuurt Westland