Op het voormalige terrein waar de Kwikfit was gevestigd wordt gesloopt. Na lange tijd wordt er nu gewerkt aan de realisatie van het nieuwe pand van Terra Art Projects. Natalie Vinke en Ed Boutkam zijn er erg blij mee.
Volledig scherm
PREMIUM
Op het voormalige terrein waar de Kwikfit was gevestigd wordt gesloopt. Na lange tijd wordt er nu gewerkt aan de realisatie van het nieuwe pand van Terra Art Projects. Natalie Vinke en Ed Boutkam zijn er erg blij mee. © Peter Franken

Kunstorganisatie in jubelstemming door sloop historisch huis Franx

Grote grijpers slopen het historische huis Franx aan de Vlamingstraat in Zoetermeer. Waar liefhebbers daar normaal niet om staan te springen, is dat nu wel zo. Het pand wordt namelijk herbouwd.

,,We zijn in jubelstemming”, vertelt Natalie Vinke, artistiek directeur van kunstorganisatie Terra Art Projects. ,,We hebben hier lang op moeten wachten. Dat het nu eindelijk gebeurt, is voor ons een opsteker in deze vervelende coronatijd.” Operationeel directeur Ed Boutkan voegt daar aan toe: ,,Ondanks de bouwput zitten wij niet in de put. Met de sloop van het gebouw zijn we een volgende fase in gegaan. Onze verhuizing heeft een flinke vertraging opgelopen. Al onze vrijwilligers wachten tot we in het nieuwe pand kunnen trekken en weer verder kunnen.”

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer