Foto: Dammis de Geus

De beeldentuin achter het voormalige Stadsmuseum
Volledig scherm
Foto: Dammis de Geus De beeldentuin achter het voormalige Stadsmuseum © Dammis de Geus

't Oude Huys verkocht: Beeldentuin alleen zondagmiddag te bezoeken

De beeldentuin achter ’t Oude Huys aan de Dorpsstraat is in de toekomst waarschijnlijk alleen zondagmiddagen te bezoeken. 

Het voormalige Stadsmuseum, een monumentaal pand in het oude dorp, is onlangs verkocht aan 1e Verdieping  opleidingen uit Delft, dat er een trainingscentrum van wil maken. Het pand zal gebruikt gaan worden als opleidingslocatie voor onder andere persoonlijke ontwikkeling, trainersopleidingen en ADHD-coaching. De verbouwing van het monument gebeurt in overleg met erfgoeddeskundigen, zegt  wethouder Robin Paalvast (cultuur).

Grote zorg bij veel Zoetermeerders is de toekomst van de beeldentuin achter het voormalige museum. Mogelijke verhuizing van ‘hun’ beelden zint de kunstenaars niet, bleek al snel na het te koop zetten van het pand. ,,Deze werken zijn voor deze plek gemaakt”, klonk het.

Beeldentuintoeristen

1e Verdieping opleidingen is volgens wethouder Paalvast bereid om aan de wens van Zoetermeerders tegemoet te komen om de beeldentuin te handhaven én open te stellen. Om te voorkomen dat trainingen en opleidingstrajecten last hebben van ‘beeldentuintoeristen’ worden speciale openingstijden gehanteerd. Vooralsnog is zondagmiddag aangehouden als openingstijdstip, meldt Paalvast. 

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer