Volledig scherm
TwitterTour © AD

TwitterTour: Groenewegen blij met tv in de bus, Benoot kijkt tevreden terug

Elke renner en ploegleider heeft zijn eigen verhaal in de Tour de France. En bijna allemaal twitteren ze deze maand over hun belevenissen in de 3540 kilometer van Düsseldorf naar Parijs. In TwitterTour bundelen we dagelijks alle tweets van alle deelnemende renners en andere mensen rond de Tour de France.

Benoot kijkt tevreden terug op rit 15

Tiesj Benoot zat in de juiste vlucht en streed lang mee om de zege. De Belg van Lotto-Soudal was dan ook tevreden over zijn optreden. Hij eindigde uiteindelijk als elfde.

Groenewegen blij dat hij de finale terug kon zien

Dylan Groenewegen deed nooit mee voor een hoge notering in de 15de etappe. Bauke Mollema won en dus was Groenewegen blij dat hij de zege van zijn landgenoot na afloop in de bus kon terugkijken.

Gesink traint op rollers

Robert Gesink viel uit in de Tour en is nu bezig met herstellen. Samen met zijn zoontje trainen op de rollers.

'Genieten' voor Lammertink

Maurits Lammertink (Katjoesja) probeerde het gisteren in de finale, maar hij kreeg niet de ruimte. Maar de Nederlander blijft positief.

Peptalk bij Cannondale

Simon Clarke kreeg vanochtend in de teambus samen met zijn ploeggenoten een speech van John Kerry. Met een positieve boodschap.

Rowe verdedigt 'rode lantaarn'

Luke Rowe, de nummer laatst van het klassement, verdedigde gisteren met succes zijn status van 'rode lantaarndrager' in de Tour. Dat is de naam die de renner krijgt die onderaan in het klassement staat.

Barguil 'kan het niet geloven'

Winnaar van de rit van vrijdag, Warren Barguil, kon het niet geloven dat hij de etappe had gewonnen. Hij deelde ook een video waarin hij zijn overwinning vierde met zijn vriendin.

Aftellen naar Parijs

Nathan Brown was blij dat men achter de tv kon genieten van de etappe van vrijdag. Zelf had hij het -op de fiets- zeer zwaar.

Rolstoel

Richie Porte is bij zijn val in elk geval niet zijn gevoel voor humor verloren. De Australiër is inmiddels thuis en verplaatst zichzelf momenteel in een rolstoel. 'Niet zo cool als mijn fiets, maar fijn om eindelijk thuis te zijn'. De renner van BMC Racing Team moest opgeven na een zware valpartij op de afdaling van de Mont du Chat.

Richie Porte on Twitter

My new set of wheels aren't quite as cool as my @Ride_BMC but it's nice to finally be home.

Steun

Dat Jakob Fuglsang vandaag nog op zijn fiets stapt, mag een klein wonder genoemd worden. Hij bedwingt vandaag de Pyreneeën met elf breukjes in zijn polsgewricht en spaakbeen na zijn valpartij van gisteren. Zijn ploeg Astana Pro Team steekt de Deen dan ook een hart onder de riem.

Astana Pro Team on Twitter

We wish a good luck to all #AstanaProteam riders today, especially to @jakob_fuglsang! You can do it, Jakob! #TDF2017

Vuurwerk

Als we Team Sky-renner Luke Rowe mogen geloven, worden we vandaag getrakteerd op een mooie etappe. Op de vraag van zijn ploeg wat hij vandaag verwacht, antwoordt hij: 'Vuurwerk'.

Team Sky 🚲 on Twitter

What are you expecting today?" @LukeRowe1990: "Fireworks." ✨🔥 #TDF2017

Totem

Geletruidrager Chris Froome heeft een eerbetoon gekregen van de de organisatie van de Tour de France. Op de onthulde 'totem' is het moment te zien waarop Froome na een valpartij rennend de Mont Ventoux beklimt, morgen precies een jaar geleden. 

Le Tour de France on Twitter

C'est un nouveau totem pour @chrisfroome / That's a new totem for @chrisfroome #TDF2017

Eerbetoon

Ook Mark Cavendish staat vandaag stil bij het overlijden van zijn landgenoot Tom Simpson op de Mont Ventoux, vandaag precies vijftig jaar geleden.  'Bedankt voor alles', twittert de Britse sprinter die inmiddels ruim een week geleden de Tour verliet. 

Mark Cavendish on Twitter

Thank you for everything, Tom. 50 years ago today. 🙏