Volledig scherm
Eljero Elia in actie tegen ADO Den Haag, de club waar hij zijn profloopbaan begon. © ADO Den Haag

Het gaat Eljero Elia nog niet snel genoeg bij Basaksehir

De oefenwedstrijd van ADO tegen Basaksehir was vanavond voor velen een weerzien met Eljero Elia. De Hagenaar was zelf ook blij dat hij in het met 3-1 gewonnen oefenduel met zijn oude club mocht spelen. ,,Want het gaat met mij ook eindelijk weer de goede kant op”, aldus de voormalige international.

Hoewel de club uit Istanboel een topseizoen kent en zes punten voorsprong op Trabzonspor koploper van de Turkse Süper Lig is, bleef de inbreng van Elia tot nu toe beperkt. ,,Ik was een tijdje geblesseerd, maar heb nu weer twee wedstrijden achter elkaar 45 minuten gespeeld. Ik kreeg blessure op blessure omdat ik steeds te snel wilde terugkomen. Gelukkig ben ik nu fit.”

Het is het volgende goede nieuws voor de vleugelflitser, die komende zomer voor de vierde keer vader hoopt te worden. ,,Dat gaat gewoon in Turkije gebeuren. Het zal in de vakantietijd zijn, dus we gaan maar niet op reis dan.” Het leven bevalt Elia ook erg goed in de metropool aan de Bosporus. ,,Wat een mooi voetballand. De fans zijn heel emotioneel. Ze leven er hier echt voor.”

Volledig scherm
Eljero Elia in actie namens Medipol Basaksehir in april 2018. © AFP

Gelouterde internationals

Dat leek vanavond bij zijn ploeggenoten overigens minder het geval. Toen Basaksehir tegen ADO eenmaal een 2-0 voorsprong bereikte, werd de wedstrijd geroutineerd uitgespeeld. Wat wil je ook met naast Elia gelouterde internationals als Emmanuel Adebayor, nieuwkomer Robinho, Arda Turan, Emre Belözoglu en Gökhan Inler op het veld.

,,De tweede helft ging het spel wel wat langzamer”, merkte ook de na rust ingevallen Elia. ,,Ik kon niet zoveel acties maken. Het was heel zakelijk. We winnen in de competitie ook heel vaak door een enkele bevlieging en dan gooien we de boel dicht. In oefenwedstrijden verwacht ik eigenlijk dat we erbovenop klappen. Ik zag al snel dat dat nu niet zo was.”

Voor Basaksehir begint volgende week de competitie weer. Voor Elia telt ondanks belangstelling van andere clubs vanaf nu ook alleen de eerstvolgende wedstrijd, de topper tegen naaste achtervolger Trabzonspor. ,,Ik wil nu gewoon kampioen worden. Ze waren er hier al een paar jaar dichtbij, hopelijk lukt het nu. Ik ben 31 jaar, maar heb nog genoeg energie om daar vol voor te gaan.”

Volledig scherm
Eljero Elia in 2006 na een goal voor ADO Den Haag. © PRO SHOTS
Volledig scherm
De spelers van Basaksehir juichen na een goal tegen ADO. © ADO Den Haag