Volledig scherm
PREMIUM
Henk den Boer, Bert ter Maaten en William de Koning (vanaf links), drie van de vier bedenkers van het onlinetuinplatform Mijn Boerderijtje. © Saskia Berdenis van Berlekom

Met deze app kun je groente verbouwen via je mobieltje

In de trein, op je werk of vanaf de bank een moestuintje beheren kan vanaf vandaag via het onlinetuinplatform Mijn Boerderijtje. Leden ‘kopen’ een tuintje in Woudenberg waarin ze groentes verbouwen via tuinman Carel.

Wie de populaire onlinespelletjes Hay Day en Farmville kent, kan zijn hart ophalen. Sinds vandaag is het onlinetuinplatform Mijn Boerderijtje officieel gelanceerd en worden de boerderijapps realiteit. Het idee: leden kopen 3 vierkante meter grond waarop ze hun eigen biologische groente kunnen verbouwen. Door middel van een high-techweerstation kunnen de digitale tuinders in de gaten houden wat hun groentes nodig hebben, met een beetje hulp van de Woudenbergse tuinman Carel van de Pol (59). Ploegen, harken, planten, wieden, water, bevruchting, gewasbescherming, oogsten. Je kunt zelfs de tuinman opdracht geven een fotootje van de gewassen te maken. Twee keer in het jaar zijn er kijkdagen en voor wie niets van tuinieren afweet, wordt er informatie gegeven over houdbaarheid, rijpingstijd, teelseizoen, vitamines, calorieën en meer.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort