Volledig scherm
© Eigen Huis & Tuin

Met deze tegels krijgt je tuin een mediterraanse sfeer

InspiratieDe hete zomer van vorig jaar geeft stof tot nadenken: hoe krijg je in je Hollandse tuin de mediterraanse sfeer die bij het weer past? Tuincentra spelen hier handig op in met verschillende tegelprintjes. Eigen Huis & Tuin brengt een aantal warme patronen in beeld. 

Zwart-wit

Voor een subtiele stijl kun je kiezen voor zwart-witte tegels. Zwart en wit zijn kleuren die je met alle andere tinten kunt combineren. Je kunt dus helemaal losgaan met gekleurde kussens of kleden. Je kunt het daarentegen ook rustig houden, zodat alle aandacht naar de mooie tegels gaat.

Gekleurd

Tegels met een motiefje zijn natuurlijk ook met een kleurtje verkrijgbaar. Die zien er extra zomers uit. Een lichtblauwe kleur kun je, net zoals bij de tuin hieronder, mooi combineren met wit. Je kunt ook verschillende kleuren combineren, maar kijk wel uit dat het niet te heftig en druk wordt.

Volledig scherm
© Emily Henderson

Verschillende prints

Wat je ook kunt doen, is allemaal tegels leggen met een andere print, maar wel in dezelfde kleur. Zo krijg je een iets speelser effect.

Volledig scherm
© Eigen Huis & Tuin

Tegels op de muur

Je hoeft je tuintegels natuurlijk niet altijd op de grond te leggen. Mediterrane tegels staan ook leuk op de muur! Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen een half muurtje met tegels te maken, of juist de hele muur te betegelen.

Volledig scherm
© Eigen Huis & Tuin

Lees ook: Tegels in je tuin? Zo kies je de juiste tegel voor jouw tuin.