Volledig scherm
PREMIUM
Alexander Pechtold (D66). © ANP

Hoe opgetogen kan Pechtold vandaag speechen op D66-congres?

Alexander Pechtold rijdt vanochtend vermoedelijk een stuk relaxter naar het D66-congres in Den Bosch toe, nu de afschaffing van de dividendbelasting van tafel lijkt te gaan. Maar juist daardoor zou het door D66 zo gewenste Klimaatakkoord wel eens een nieuw zorgenkindje kunnen worden.

Dat dit kabinet het groenste ooit zou worden, was hét argument van D66 om er aan mee te doen. Daarvoor moest de partij met het schaamrood op de kaken ook gevoelige nederlagen slikken. Het inleveren van een van de kroonjuwelen van de partij bijvoorbeeld, het referendum. 

  1. ‘Relatie voormalige hoofdofficieren was plakkerig en ongezond’

    ‘Relatie voormalige hoofdoffi­cie­ren was plakkerig en ongezond’

    Het eerder achtergehouden hoofdstuk van het rapport van de commissie-Fokkens, die een reeks interne perikelen in de hogere regionen van het Openbaar Ministerie (OM) onderzocht, is vandaag alsnog openbaar gemaakt. Vanwege privacygevoelige informatie en een dreigend kort geding van een tot dusver onbekend gebleven ‘belanghebbende’ werd bij de presentatie van het rapport op 25 april van publicatie van het hoofdstuk afgezien. Het geding is niet doorgezet, aldus het OM. In het hoofdstuk komen saillante verklaringen over de affaire tussen de twee hoofdofficieren aan bod.