Wat eten we in 2050: namaakhamburgers die écht naar vlees smaken en pizza’s uit de printer?
Kweekvlees, maden en maaltijdpillen, dat is het eten van de toekomst. In zijn boek Kweekvlees, fake vlees en pizza’s uit de printer legt wetenschapsjournalist Sebastiaan van de Water ons het menu uit.
Delen per e-mail
Welke future foods gaan we de komende decennia in de supermarkt zien?
,,Fake vlees. Vleesvervangers zijn nu al hard op weg een miljardenbusiness te worden. De groeiende stroom investeringen garandeert dat vegaburgers en erwtenworsten elk jaar vleziger zullen smaken en ogen. Nu is natuurgetrouw realisme nog het doel. Maar in de toekomst zullen de enorme budgetten en hightech apparatuur aangewend worden om vleesvervangers te creëren met een smaakbeleving die doelbewust afwijkt van echt vlees. Het kan namelijk altijd beter dan de natuur bedacht heeft.’’
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
De állerbeste broodbakker ter wereld opent eigen zaak (en verkoopt brood met zeealgen en inktvisinkt)
Brood bakken zit Peter Bienefelt in de genen. De 46-jarige bakkerszoon uit Barendrecht schopte het al tot beste broodbakker van de wereld. Toch had hij nooit een eigen zaak. Midden in de coronacrisis waagt hij nu de stap: vandaag opende hij zijn eigen desembakkerij in Rhoon. -
8
Verplichte kusjes en knuffels voor oma en opa: doen of niet?
Bijna elke ouder kent de situatie wel: je komt opdagen voor een verjaardag of andere familiebijeenkomst met je kinderen en de tantes, ooms en grootouders komen onmiddellijk aangesneld om je kinderen te overladen met kusjes en knuffels. Natuurlijk is dat goed bedoeld, maar je ziet ook dat je kinderen enigszins overweldigd worden door al die handen, armen en lippen. -
Koken & eten
In deze kibbeling van Albert Heijn zit geen flinter vis (wel rijst en mais)
Het aanbod aan visvervangers op de markt is nog klein. Er is zalm van soja en visvrije tonijn, maar vergeleken bij vleesvervangers blijft het aanbod nog ver achter. Albert Heijn maakt vandaag bekend kibbeling te gaan verkopen zonder vis. -
PREMIUM1000ste aflevering
Verslaafd aan BinnensteBuiten: ‘Mijn man is helemaal weg van boswachter Marieke’
Huis, tuin, kook- en natuurtips: ze komen elke werkdag voorbij in het KRO-NCRV-programma BinnensteBuiten. Morgen is de duizendste aflevering te zien. Het zorgt net na etenstijd voor een burgerlijk kijkmomentje, en dat is juist wel lekker in deze tijd, concluderen twee kijkers. -
Breng foto's van je (over)grootouders tot leven met deze nieuwe techniek
Kijk jij wel eens naar foto's van je (over)grootouders en vraag je je daarbij af hoe ze in het echt bewogen en lachten? Met een nieuwe functie van MyHeritage, een stamboomservice uit het Verenigd Koninkrijk, is dat nu mogelijkheid geworden. Op die manier kun je je voorouders zien als nooit tevoren.
-
5
Dit café vraagt extreem bedrag voor een kop koffie: ‘Krijg ik er een ticket naar Rome bij?’
Een café in het Australische Melbourne heeft een bijzonder kopje koffie op de menukaart staan. Vooral de prijs springt in het oog: 198 Australische dollars, omgerekend zo'n 123 euro. Toch zijn er klanten die het kostbare goedje graag willen proberen. -
PREMIUMKoken & eten
Hoe ziet ons eten er in de toekomst uit? Daarover woedt nu een strijd
De mens eet de planeet op en schaadt zo ook de eigen gezondheid. Er moet een eerlijk en duurzaam voedselsysteem komen dat een gezonde wereldbevolking en een gezonde aarde waarborgt. Maar hoe je daar komt, daarover zijn de ‘profeten’ en de ‘tovenaars’ het niet eens. -
PREMIUMVIDEO
Vleesvervanger is booming, maar is het wel de beste keuze?
Veel mensen twijfelen nog: vlees, geen vlees, minder vlees? Maar steeds meer bedrijven weten het al zeker: vleesvervangers zijn een goudmijn. In Oost-Nederland storten opvallend veel ondernemers zich op deze markt. Ze hebben ontdekt dat bij onze Duitse buren de markt van vleesvervangers hard groeit.