Volledig scherm
© Marnix Schmidt

Arrestant zaak Sabee weer vrij

De 53-jarige Rotterdammer die dinsdag werd opgepakt voor mogelijke betrokkenheid bij de moord op Wout Sabee (70) uit De Meern, is vandaag weer vrijgelaten. Dat zegt zijn advocaat Niels van Schaik.

Tijdens verhoren beriep de man zich de afgelopen dagen op zijn zwijgrecht. Om hem nog langer vast te kunnen houden, had de rechter-commissaris vrijdag moeten beslissen over verlenging van het voorarrest, maar het Openbaar Ministerie heeft daar volgens Van Schaik vanaf gezien. Volgens zijn advocaat heeft de man wel aangegeven dat hij de diefstal van een auto waarvan hij verdacht wordt, niet heeft gepleegd.

Beelden
De politie toonde onlangs beelden van de diefstal bij een garage in Waalwijk van een auto, die gebruikt is bij de liquidatie van Sabee afgelopen juni. Die auto werd vlak na de dodelijke schietpartij uitgebrand teruggevonden. Volgens tipgevers was de Rotterdammer de man die op de beelden van de diefstal te zien was. Zelf ontkent hij dat dus. De politie hoopte via deze man bij de mogelijke schutters uit te komen.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht