Volledig scherm
Marjan Oudeman. © AD

Bestuursvoorzitter Oudeman stopt bij Universiteit Utrecht

Marjan Oudeman stopt na haar eerste termijn als voorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit Utrecht. Ze begon op 1 juli 2013, haar termijn eindigt op 1 juli 2017.

Als reden van vertrek geeft ze: ,,Op het grensvlak tussen universiteit en samenleving zet ik mijn ervaring in verschillende maatschappelijke sectoren in. Aan zulke zinvolle wisselwerking op het kruispunt van maatschappelijke sectoren wil ik meer tijd besteden dan nu mogelijk is.''

Oudeman kwam in 2015 onder vuur te liggen omdat ze haar dienstauto ook prive gebruikt had. Ze betaalde 16.000 euro terug voor de ritten. 

Naast haar functie als hoofd van de universiteit is ze ook voorzitter van de raad van toezicht van het Ronald McDonald kinderfonds, is ze bestuurslid bij het Nationaal Fonds 4 en 5 mei, en houdt ze zich bezig met het Koninklijk Concertgebouw en het Rijksmuseum.

Voordat Oudeman bestuursvoorzitter van de UU werd was ze lid van het Executive Committee van Akzo Nobel en lid van het Executive Committee van Corus Group. Ze is overigens ook tijdens haar werk bij de UU bezoldigd commissaris bij Statoil, bij SHV Holdings en bij Solvay SA.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht