Volledig scherm
Lizzy aan het werk in De Zaak. © Angeliek de Jonge

'Het staat een kapper vrij om te knippen waar hij dat wil'

De kapper die in het Utrechtse café De Zaak bezoekers van een nieuwe coupe voorziet, mag dit gewoon doen. Dat zegt de ANKO, de Algemene Nederlandse Kappersorganisatie.

Quote

Het staat een ambulante kapper vrij om overal te knippen. Het wordt anders als het structu­reel wordt en een deel van de kroeg wordt ingericht als kapsalon

Algemene Nederlandse Kappersorganisatie

De koepel reageert daarmee op het verhaal over 'kroegkapper' Lizzy, dat gisteren in deze krant stond. Zij geeft bezoekers van De Zaak sinds enkele jaren, eens in de zes weken, een knipbeurt.

Geen duidelijk antwoord
Gelet op de discussie over de vraag of een kapsalon een wijntje mag schenken - de rechter oordeelde onlangs dat dit niet mocht - noemde de ANKO dit de vraag of dit wèl mag, gisteren 'interessant'. Een duidelijk antwoord kon nog niet worden gegeven.

Volgens juristen van de branchevereniging is er 'weinig illegaals aan', zegt woordvoerder Femke Vijn in tweede instantie. ,,Het staat een ambulante kapper vrij om overal te knippen. Het wordt anders als het structureel wordt en een deel van de kroeg wordt ingericht als kapsalon. Dan is bijvoorbeeld de vraag of het bestemmingsplan van de gemeente dit toestaat."

De reactie van ANKO staat haaks op die van Koninklijke Horeca Nederland. Deze brancheorganisatie gaf juist aan dat knippen in de kroeg volgens de Drank- en Horecawet niet mag.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht