Trouwen, dansen en yoga tijdens opening Utrecht CS

Het vernieuwde Utrecht Centraal Station wordt vandaaag officieel geopend met allerlei festiviteiten. De dag begon met yogalessen, daarna kan er getrouwd worden voor één dag en is er een echt huwelijk. Om half vier is de officiele opening.

Om half elf trouwden Trudy en Robert op Utrecht Centraal. Het stel, beide werkend bij de NS, ontmoette elkaar tijdens het werk in de Sprinter naar Soest. Hij werkte als machinist, zij als hoofdconducteur. Het huwelijk werd voltrokken door de Utrechtse burgemeester Jan van Zanen.

Om 06.30 begon de openingsdag met een yogales. Terwijl het station begon vol te lopen met reizigers, was het op de eerste etage nog rustig. Een handjevol reizigers deed mee aan de sessie. Na de yogales werden de festiviteiten doorgezet met een orkest dat reizigers trakteert op muziek en wordt er gedanst in de hal. Reizigers kunnen bovendien prijzen winnen bij de verschillende winkels op het station.

Later op de dag kun je op het station nog speeddaten, muziek maken rond de stationspiano, trouwen voor een dag, een film pakken in de pop up-bioscoop, luisteren naar poëzie of je laten verrassen door theatervoorstellingen.In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht