Volledig scherm
© Sured/Potman Jr./Meryl and a Bit of Yellow/Terence Roelofsen

Wie mag er optreden bij de opening van de stationshal?

Utrechters mogen zelf kiezen wie er woensdag 7 december optreden tijdens de officiële opening van de nieuwe stationshal van Utrecht Centraal. De organisatie draagt vier artiesten voor en stelt twee podiumplaatsen beschikbaar.

Volledig scherm
© anp

De selectie bestaat uit vier Utrechtse artiesten: Potman Jr., Sured, Meryl & a Bit of Yellow en Terence Roelofsen. Stemmen kan tot 26 oktober via deze site.

Potman Jr.
Portman Jr. woonde in verschillende steden in Nederland en Australië maar heeft zijn thuis nu gevonden in Utrecht. Freek Potman speelde in meerdere bands, maar gaat nu solo. Vorig jaar bracht hij zijn eerste EP uit.

Sured
Sjoerd Raaijmakers werd eerder dit jaar uitgeroepen tot beste singer-songwriter van Utrecht. Ook speelde hij in 2014 zijn nummer Ocean Ride op tv bij de Beste Singer-songwriter van Nederland. Zijn eerste EP verscheen vorige maand. 

Meryl & a Bit of Yellow
Merel van der Wielen bracht in 2013 haar EP 'Change' uit. Ze treedt niet zo vaak op in het openbaar; ze speelt voornamelijk huiskamerconcerten. Ze werd geboren in Doesburg, maar Utrecht heeft inmiddels haar hart veroverd. 

Terence Roelofsen
Terence Roelofsen schrijft sinds begin dit jaar zijn eigen liedjes. Ook deed hij in april mee met De Beste Singer-Songwriter van Utrecht. Terence schrijft liedjes in het Nederlands en in het Engels. 

  1. Phobiarama Utrecht: Theater in het spookhuis van de angst
    PREMIUM
    Video

    Phobiarama Utrecht: Theater in het spookhuis van de angst

    Theatermaker en beeldend kunstenaar Dries Verhoeven (41) staat opnieuw met een spraakmakende voorstelling in Utrecht. Na provocerende theatrale installaties als Ceci n’est pas… in 2013, waarin (naakte) mensen in een glazen vitrine op straat stonden en De Uitvaart in 2014, waarin een begrafenis werd nagespeeld in de St. Willibrordkerk, jaagt de Utrechter nu bezoekers de stuipen op het lijf met zijn performance Phobiarama. Opgelet: in Den Bosch werden twee bezoekers die in paniek raakten door beveiligers via de nooduitgang weggeleid.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht