Co en Lea Boerman zijn op Valentijnsdag 70 jaar getrouwd.
Volledig scherm
PREMIUM
Co en Lea Boerman zijn op Valentijnsdag 70 jaar getrouwd. © Peter Nicolai

70 jaar getrouwd op Valentijnsdag: dit is het geheim van Co en Lea

Ze gaven elkaar 70 jaar geleden op Valentijnsdag het ja-woord. Zo lang getrouwd zijn, is tegenwoordig een hele prestatie. Wat is het geheim van de eeuwige liefde volgens Co Boerman (94) en zijn Lea (95)?

Toen Co en Lea 70 jaar geleden trouwden, bestond Valentijnsdag nog helemaal niet in deze contreien. Al kunnen die hartjes die de laatste decennia overal te zien zijn op hun huwelijksdag hen wel bekoren, ze vinden Valentijnsdag maar iets ‘van de commercie’.  Ware liefde, dat is méér dan elkaar verwennen op die ene speciale dag van het jaar. Wat is dan het geheim van zo’n lang goed huwelijk?

  1. Moet Nederland in coronatijd de beurs wel trekken voor het zuiden?
    PREMIUM
    Geldoorlog in Europa

    Moet Nederland in coronatijd de beurs wel trekken voor het zuiden?

    De coronacrisis zet het debat over steun aan de (arme) zuidelijke eurolanden opnieuw op scherp. Alle aandacht in Europa gaat momenteel uit naar de ‘oorlog tegen het virus’. Maar tegelijk woedt er een andere, veel oudere, oorlog in Europa: wie draait op voor de kosten? Nog specifieker: zullen rijke landen als Duitsland en Nederland wederom de portemonnee moeten trekken om Italië, Spanje en Frankrijk er bovenop te helpen?