Enschedees koppel opent liefdespraktijk op Valentijnsdag: ‘Een vlekkeloze relatie bestaat niet’

Als liefdeskoppel willen Robin Pater (37) en Iris van Deutekom (46) uit Enschede anderen helpen met relaties. Ze openen hun praktijk in relatie-educatie op Valentijnsdag, de dag van de liefde. 

Quote

Vaak wordt gedacht dat ‘de ware’ zorgt voor een vlekkeloze relatie. Dat is een misvatting

Robin Pater

Een relatie heeft een slagingskans van hooguit 50 procent. En wie na een break-up een nieuwe relatie aangaat, die heeft zelfs een faalkans van 75 procent. Voor een dag als Valentijnsdag zijn de cijfers van Robin Pater en Iris van Deutekom misschien niet erg geruststellend. Toch is het de harde realiteit, geven de relatietherapeuten aan. „In de verliefdheidsfase gaat alles vanzelf. Daarna moeten stellen investeren in hun relatie. Gebeurt dat niet, dan gaat het geheid mis”, zegt Iris.

Vandaag op de dag van de liefde openen de twee relatie-experts hun praktijk LiefdeInZicht, in het Klooster Dolphia aan de Gronausestraat. Met ‘relatie-educatie’ willen ze anderen helpen met het bereiken, behouden of herstellen van een gezonde relatie. De eerste stap is een zogenoemde relatiescan. In een diepgaand gesprek van drie uur tijd bepalen Robin en Iris wat er onderhuids speelt. Het rapport dat hieruit voortvloeit kan de basis vormen van een maatwerkprogramma, waarin singles of koppels de praktijk in een periode van een aantal maanden zes keer bezoeken. 

Robin en Iris doorlopen alle processen gezamenlijk. Samen werken én leven werkt prima voor het koppel dat elkaar twee jaar geleden tegen het lijf liep. Van ‘kleverig’ is allesbehalve sprake. Ze geven elkaar de nodige ruimte, kunnen volledig zichzelf zijn en hebben hetzelfde doel voor ogen. De twee hebben een ‘natuurlijke nieuwsgierigheid’ naar de liefde en willen anderen helpen het beste uit het leven te halen. Iris werkte voorheen als lichaamsgerichte therapeut en Robin was zingevingsbegeleider.

In samenwerking met indebuurt Enschede