Heinz lanceert chocoladetruffels gevuld met een crème van chocolade en Heinz Tomato Ketchup.
Volledig scherm
Heinz lanceert chocoladetruffels gevuld met een crème van chocolade en Heinz Tomato Ketchup. © REUTERS

Valenheinzdag: Heinz creëert chocoladetruffels met tomatenketchup

Chocola en rood, een mooie combinatie moeten ze bij Heinz gedacht hebben. Zij lanceren chocoladetruffels gevuld met een ganache van chocolade én Heinz Tomato Ketchup.

Eerst was er de succesvolle ‘Tomato Edchup’-actie, in samenwerking met zanger Ed Sheeran. Sheeran lanceerde op Internationale Ketchup Dag (5 juni) Edchup - de zanger is al langer fan en heeft het logo van het merk op zijn arm getatoeëerd. Nu komen Heinz en het luxe warenhuis Fortnum & Mason met hun ‘Valenheinzdag’-actie.

Voor deze romantische dag hebben Heinz en Fortnum & Mason de handen in elkaar geslagen en chocolaatjes gecreëerd die jij met je geliefde kunt delen. De chocoladetruffels zijn een selectie van witte, melk en pure chocoladetruffels met een crèmevulling van chocolade en Heinz Tomato Ketchup.

Die hard-chocoladeliefhebbers

Ketchup en chocola, wellicht niet de combinatie waar je direct bij gaat watertanden. Volgens de makers is de smakencombinatie echter ‘opwindend’. Omdat ‘de onweerstaanbare tomatensmaak van de Heinz Tomato Ketchup door de crèmevulling barst, zorgt voor een zoete nasmaak’. De chocolaatjes zijn met de hand gemaakt en zitten verpakt in een hartvormige doos. 

Limited edition

De tomatenbonbons zijn online te koop via de site van Fortnum & Mason voor bijna 20 pond (24 euro). De site laat weten dat de bonbons momenteel uitverkocht zijn omdat er maar een beperkte voorraad beschikbaar was: de chocolatiers hebben slechts duizend doosjes gemaakt.