Volledig scherm
© Maartje Brockbernd

‘Als je je hart volgt, kom je altijd op de juiste plek’

VAN DE STRAATFotograaf Maartje Brockbernd en verslaggever Robin Nanninga lopen wekelijks iemand tegen het lijf. Deze keer kwamen ze opkomend artiest Devison Raap (23) tegen aan de Krommedijk in Dordrecht.

,,Ik heb het afgelopen jaar heel hard gewerkt aan m'n vier eerste singles. Op 21 juni breng ik de eerste track uit: Neem Je Mee. Die heb ik samen gemaakt met Michael Powell van Studio Astro en de clip erbij maakte ik met filmmaker Renze Boeren. Het is een liefdesnummer. Ik wilde voor mijn eerste single iets classics en wat is er nu meer classic dan liefde?

Ik ben single en ready to mingle! Ik ben gay, trouwens, en nu twee jaar vrijgezel na een relatie van zeven jaar. Ik weet al m'n hele leven dat ik gay ben. Al toen ik als baby mijn oogjes openden, haha. De middelbare schooltijd is altijd een lastige periode om met zoiets om te gaan, maar mensen hadden het bij mij door en gingen daar goed mee om. Ik ben dankbaar. Ik ben nooit gepest of wat dan ook.

Dat ik muzikaal was, wist ik ook al jong. Mijn vader, Mitchel Michel, is een Cubaanse muzikant. Die heeft getourd in Suriname en de Caribische eilanden en is nog achtergrondzanger geweest bij Patricia Paay. Lange tijd stopte ik mijn muzikaliteit weg. Mijn moeder vond het belangrijk dat ik me met serieuze dingen bezighield. Toen ik twee jaar geleden toch in de creatieve scene belandde, dacht ik: ik kan er niet meer omheen. Ik hou van muziek. Ik wil dit doen, dus ik ga dit ook doen.

Ik organiseer sinds twee jaar evenementen in Rotterdam. Het platform heet Whyou. We ontvangen gasten als Ronnie Flex en Famke Louise. Verder manage ik ook nog vier dj's. Daar leef ik van. Ik hoop uiteindelijk van mijn muziek te kunnen leven. Mijn doel met mijn muziek is om mijn verhaal te vertellen en mensen daarin mee te trekken. Ik kom uit een Rotterdamse achterstandswijk. Daar heb je niet veel kansen. Ik geloof dat als je je hart volgt, je altijd op de juiste plek komt.

Mijn moeder is Antilliaans. Zij heeft in totaal acht kinderen, voor wie ze alleen heeft gezorgd. Dat was zwaar, zeker ook financieel. Vanaf mijn tiende tot mijn achttiende woonde ik in tehuizen. De mensen waren superaardig voor me en zorgden dat ik een basis had. Daarna ben ik op mezelf gaan wonen. Ik hoop dat mensen die mij zien, geïnspireerd raken om zichzelf te zijn en hun passie op te zoeken.’’

Bekijk eerdere ontmoetingen in Van De Straat in het dossier.

Volledig scherm
Maartje Brockbernd (links) en Robin Nanninga (rechts). © Ilse van Driel

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht