Volledig scherm
Dionne Ost (26). © Maartje Brockbernd

‘Een man moet liefdevol zijn voor de kinderen’

VAN DE STRAATFotograaf Maartje Brockbernd en verslaggever Robin Nanninga lopen wekelijks iemand tegen het lijf. Deze keer kwamen ze fulltime moeder Dionne Ost (26) tegen op de Thorbeckeweg in Dordrecht. 

,,Sinds december 2016 woon ik in Dordrecht. Ik ben verhuisd voor de liefde. Ik werd verliefd op een prachtige man. Hij is geboren en getogen in Dordrecht. Al snel waren we elke dag samen. Zijn huis was altijd leeg, of het mijne. Toen hadden we zoiets van: dan kunnen we beter samen gaan wonen.Voor die tijd woonde ik twee jaar in Rotterdam, maar ik ben een geboren en getogen Amsterdamse. Hier is het heel rustig, heel anders. Minder toerisme, minder verkeer, minder mensen. Het is wel even wennen geweest.

Sinds drieënhalve maand is deze kleine erbij. Ik had al een dochter. We vormden al een prachtig gezinnetje. Mijn vriend had de wens om ook - minimaal - één kindje te krijgen. De oudste is nu vier. Zij en ik zijn echte meisje-meisjes. We houden van tutten, shoppen, haren doen. Mijn vriend is helemaal Nederlands. Of ik daar altijd op val? Nee hoor, dat is zo gelopen. Ik val meer op karakter. Hij moet stabiel zijn, volwassen zijn en ontzettend lief. Maar hij moet ook wel z'n mannetje kunnen staan. Want ik ben ook wel een pittige tante. En: ik vind het belangrijk dat hij liefdevol is voor de kinderen.

Ik ben van Surinaamse afkomst, mijn vriend is Nederlands. Ik ben er maar één keer geweest, op vakantie. Ik zou heel graag nog een keer willen, Suriname is echt prachtig. Mijn zus en broer wonen er met hun kinderen. Mijn vriend houdt ook van het land. Mijn vader leeft niet meer, hij is drie jaar geleden overleden. Hij was jaren ziek, viel heel veel af, maar de artsen konden steeds niets vinden. Toen we er uiteindelijk achter kwamen dat hij kanker had, was het al te laat. Het was helemaal uitgezaaid.

De artsen gaven hem vijf weken, maar na drie weken overleed hij. Ik ben net gestopt met werken. Hiervoor was ik twee jaar bij kinderdagverblijf Zus & Zo, als groepsleidster. Het werken met kinderen wil ik wel weer oppakken. De reden dat ik nu niet werk, is dat ik graag voor mijn dochter thuis wil zijn. Opvoeden vind ik heel belangrijk en ik doe dat liever zelf, zolang dat kan. Zo heb ik het ook bij mijn andere dochter gedaan.’’

Bekijk eerdere ontmoetingen in Van De Straat in het dossier.

Volledig scherm
Maartje Brockbernd en Robin Nanninga. © Ilse van Driel

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht