Ruud Stehouwer redde een man uit het water. ,,Opeens zat ik bij de burgemeester, ik rekende nergens op. Wie ik? Ik voel me maar zo gewoon.”
Volledig scherm
PREMIUM
Ruud Stehouwer redde een man uit het water. ,,Opeens zat ik bij de burgemeester, ik rekende nergens op. Wie ik? Ik voel me maar zo gewoon.” © Maartje Brockbernd

Redder Ruud staat anders in het leven sinds zijn heldendaad: ‘Het kan zo vlug voorbij zijn’

VAN DE STRAATFotograaf Maartje Brockbernd en verslaggever Robin Nanninga lopen wekelijks iemand tegen het lijf. Deze keer kwamen ze boerderijmedewerker Ruud Stehouwer (60) tegen in de Eemsteynstraat in Dordrecht.

,,Ik ben algemeen medewerker bij boerderij De Zuidpunt, bij de Moerdijkbrug. We zaaien, telen aardappels, doen reparaties, zetten de dieren bij elkaar in de stal. De schapen krijgen weer jongen binnenkort, dus worden ze vast apart gezet. Ik doe dit nu twee jaar, kwam er een keertje op een open dag en ik dacht: misschien is het wel wat. Hiervoor deed ik vooral vervelend werk, industrieel. Ik ben nou op een leeftijd dat ik dat wel gezien heb. Te veel pressie, werken onder tijdsdruk. Hier kan ik min of meer zelf bepalen wat ik doe.”

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht