Volledig scherm
© Maartje Brockbernd

Sam stopte met zijn studie voor modellenwerk: ‘Ik ga drie maanden naar Milaan’

VAN DE STRAATFotograaf Maartje Brockbernd en verslaggever Robin Nanninga lopen wekelijks iemand tegen het lijf. Deze keer kwamen ze promotiemedewerker Sam Wagemans (18) tegen op het Stationsplein in Dordrecht. 

,,Ik kom uit Den Haag en ben net aangekomen met de trein. Ik werk een dagje in Dordrecht. Ik doe promotiewerk. Ik moet snacks uitdelen bij een supermarkt. Vegetarische bitterballen zijn het vandaag. De bedoeling is natuurlijk om ze te verkopen.

Ik ben wel echt een verkoper, maar wil het op een subtiele manier doen. Je moet niet te opdringerig overkomen. Hoe ik dat doe? Je laat mensen proeven en gaat een gesprekje met hen aan. Hou je van bitterballen? Eet je ze vaak? Ben je iemand die vegetarisch eten belangrijk vindt of niet? En dan bied je de aanbieding aan. Eén plus één gratis is het vandaag...’’

Gestopt met opleiding

,,Momenteel doe ik geen studie. Ik ben gestopt. Ik zat in het eerste jaar van de hbo-opleiding Business Studies. Hartstikke leuke opleiding, ging goed. Maar ik ga voor een paar maanden naar Milaan toe. Daar ga ik modellenwerk doen.

Ik heb een contract bij een bureau daar en er werd me gevraagd: kun je hier drie maanden naartoe komen? Als het goed is vertrek ik volgende maand. Dan ga ik wonen in een appartement met vijf of zes andere jongens. Ook modellen, ga ik vanuit. Waarschijnlijk komen ze overal vandaan. Wat ik daar allemaal ga doen? Nog geen idee. Ik wacht het allemaal maar af.

Quote

Het is niet zozeer dat ik denk: dat modellen­werk moet echt lukken

Sam Wagemans

Het is nu een jaartje geleden dat ik een berichtje kreeg op Instagram. Of het me leuk leek om als model te werken. In de tussentijd heb ik nog niet echt iets gedaan, behalve wat shoots. Betaalde opdrachten heb ik nog niet gehad. Hopelijk in Milaan.

Het is niet zozeer dat ik denk: dat modellenwerk moet echt lukken. Als het niks wordt, dan maakt dat ook niet uit. Het werk is gewoon leuk en gezellig om te doen. Ik bedoel: je staat in een studio, of op straat, je doet gewoon je ding en er worden foto's gemaakt. En dat ziet er dan vaak wel goed uit.

Hoe dan ook wil ik toch nog een hbo-opleiding gedaan hebben. Dat is gewoon verstandig. Alleen heb ik nog geen idee wat... Volgend jaar neem ik een tussenjaar. Ik wil echt geen overhaaste keuze maken.’’

Bekijk eerdere ontmoetingen in Van De Straat in het dossier.

Volledig scherm
Maartje Brockbernd en Robin Nanninga. © Ilse van Driel

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht