Volledig scherm
© Maartje Brockbernd

Voetbalfanaat Mels Drost (11): 'Hoe Ajax het nu doet, vind ik heel goed'

Fotograaf Maartje Brockbernd en verslaggever Robin Nanninga lopen wekelijks iemand tegen het lijf. Deze keer kwamen ze de 11-jarige Mels Drost tegen aan de Balsa in Dordrecht.

'Ik sta nu wel in het doel, maar eigenlijk ben ik middenvelder. Ik voetbal al sinds mijn zesde, bij Oranje Wit. Nu zit ik in de JO12-1. Ik ben fan van Ajax. Hoe ze het nu doen, vind ik heel goed. Ik mocht vorige week de eerste helft kijken tegen Tottenham Hotspur. Of ik daarna dan nog wel kon slapen? Ja, ik dacht er eigenlijk niet meer aan. Ik ben niet zo zenuwachtig hoe het afloopt. Mijn oudste zus denk ik wel. Zij is de grootste fan.

We zijn met z'n zevenen thuis. Dat vind ik leuk, want je hebt altijd wel iemand om mee te spelen. Ik ben ongeveer de middelste, want ik heb een tweelingzus. We hebben een oudere broer en zus en een broertje. Ik vind het gewoon normaal om een tweeling te zijn. Mijn opa is pasgeleden gestorven, maar toen hij nog leefde gingen mijn zus en ik samen met opa en oma altijd leuke dingen doen voor onze verjaardag.

Mijn zus en ik zitten niet in dezelfde klas. Zij zit in groep 8, ik in groep 7. Ik heb drie jaar gekleuterd. Mijn zus gaat volgend jaar al naar de middelbare school en dat vind ik soms wel vervelend, want zij is dan weleens eerder uit of kan later beginnen.

Quote

Sommige kinderen zitten in de vakantie de hele dag achter een schermpje en komen nooit buiten. Ik wel hoor

Ik zit in Zwijndrecht op school. Eerst woonden we heel dicht bij de brug en was het maar 10 minuten fietsen naar school, nu 35. Meestal word ik gebracht met de auto. Ik zit op een christelijke school. We krijgen elke dag bijbelverhalen te horen en zingen liederen.

Als ik uit school kom, ga ik eerst altijd even op mijn telefoon. Maar... al snel stuurt mama me naar buiten en dan ga ik hier voetballen. Sommige kinderen zitten in de vakantie de hele dag achter een schermpje en komen nooit buiten. Ik wel hoor, zelfs met regen.

Ik heb er weleens aan gedacht om te gaan BMX'en of mountainbiken. Ik vind het leuk om door die kleine paadjes en weggetjes te fietsen en om allemaal tricks te doen. Als ik een tweede sport mag doen, dan ga ik voor mountainbiken. Maar dat wordt te druk voor papa en mama. Dus ik houd het toch bij voetbal.''

Bekijk eerdere ontmoetingen in Van De Straat in het dossier.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht