Volledig scherm
© ANP

Oppositie ziet af van verder debat met Mark Rutte

Een belangrijk deel van de Tweede Kamerfracties wil het gisteren door het opstappen van minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) voortijdig afgebroken debat over de Teevendeal niet voortzetten. Veel oppositiepartijen lieten na afloop weten dat het debat voor hen onaf voelde, maar ze willen het er bij nader inzien toch bij laten.

 1. Tien jaar cel geëist voor bijna-ramp: 25 vluchtelingen hapten naar adem in trailer
  PREMIUM

  Tien jaar cel geëist voor bij­na-ramp: 25 vluchtelin­gen hapten naar adem in trailer

  Nederland ontsnapte in november vorig jaar aan een ongekend vluchtelingendrama. Op een uit Vlaardingen vertrokken schip bleken 25 vluchtelingen zich te verschansen in een koelcontainer. Hun zuurstof was zo goed als op. Toen de politie arriveerde, verkeerden de verstekelingen in doodsangst. Justitie acht de Roemeense chauffeur Liviu S. (40) verantwoordelijk: zij heeft maandagochtend een celstraf van 10 jaar geëist.
 2. LIVE | EC akkoord met Nederlandse miljardensteun KLM, Rijkaards: Belast ons, belast ons, belast ons!

  LIVE | EC akkoord met Nederland­se miljarden­steun KLM, Rijkaards: Belast ons, belast ons, belast ons!

  India meldt vandaag een nieuwe record aan besmettingen. Het afgelopen etmaal werd bij ruim 28.000 Indiërs het coronavirus vastgesteld. Het land heeft alleen de VS en Brazilië nog voor zich wat betreft het aantal infecties. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft opnieuw een recordaantal nieuwe besmettingen met het coronavirus gemeld. In 24 uur tijd werden wereldwijd 230.370 nieuwe gevallen geregistreerd. Ook vandaag houden we je op de hoogte met ons virusblog. De afgelopen dagen lees je hier terug.
 3. Premier Rutte praat voor het eerst over coronacrisis: Steken laten vallen in heftige periode
  video

  Premier Rutte praat voor het eerst over coronacri­sis: Steken laten vallen in heftige periode

  Minister-president Rutte keek gisteravond in een extra uitzending van talkshow Op1 terug op de coronacrisis. Het afgelopen halfjaar was ‘het heftigste’ uit zijn carrière, zei Rutte in het interview. Een zware periode voor de premier, zowel qua werk als persoonlijk. ‘Een eervolle en bijzondere rol.’ Rutte geeft toe dat het kabinet ‘steken heeft laten vallen’ en lessen heeft geleerd.
 4. Bettine spoort hacker op die bestelt met haar Bol-account: 'Oerstom, ik doe dit nooit weer'
  PREMIUM
  video

  Bettine spoort hacker op die bestelt met haar Bol-ac­count: 'Oerstom, ik doe dit nooit weer'

  Klanten van webwinkels ontdekken steeds vaker dat hun account is gehackt, blijkt uit cijfers van de Fraudehelpdesk. Dit jaar kwamen daar al 625 meldingen van gedupeerde consumenten binnen, terwijl de teller in 2019 op 216 bleef steken. Ook verslaggever Bettine Winters werd dit jaar gehackt. Dat lijkt onschuldig, maar het voelt verdomd ongemakkelijk. Alsof er is ingebroken. Een zoektocht naar de hacker brengt haar oog in oog met zijn moeder.