Volledig scherm
PREMIUM
Thijs Zonneveld. © AD Sportwereld

Yuri van Gelder is voer voor psychologen

AnalyseEerst was er drugs. Nu was er drank. Yuri van Gelder saboteerde zijn eigen carriere opnieuw door een avond en een nacht uit te gaan in de belangrijkste week van zijn sportcarrière.

Quote

Je zou zeggen dat een sporter met zo'n verleden nog wel een keer extra nadenkt voordat hij openlijk rookt en zuipt in het Holland Heineken Huis.

Thijs Zonneveld

En toen deed hij het weer. De vorige keer snoof hij zichzelf in de problemen, dit keer kon hij de lokroep van de fles niet weerstaan. Volgens het persbericht dat NOC*NSF uitstuurde overschreed Van Gelder in de nacht van zaterdag op zondag ,,de normen en waarden die gelden binnen TeamNL op grove wijze.''

Het liet veel te raden over. Wat is ,,op grove wijze"? Duidt dat op méér dan drankgebruik, of is hij slachtoffer van zijn eigen imago als voormalig drugsgebruiker? En als hij niet in het olympisch dorp sliep, had hij zijn whereabouts voor mogelijke dopingcontroles dan wel juist ingevuld?
 
Twaalf jaar lang heeft Yuri van Gelder er over gedaan om op de Olympische Spelen te komen. Hij won veel, hij liet zich The Lord of The Rings noemen - maar bij de plaatsing voor de Spelen was er altijd wat. Zo miste hij de Spelen van Londen in 2012 omdat hij jaren voordien positief testte op cocaïne. Je zou zeggen dat een sporter met zo'n verleden nog wel een keer extra nadenkt voordat hij openlijk rookt en zuipt in het Holland Heineken Huis terwijl hij de finale nog moet turnen, maar blijkbaar kon Van Gelder de verleiding niet weerstaan.

Live Voetbal

home logo ADO Den HaagADO
18:30
ExcelsiorEXC
away logo
home logo Willem IIWIL
20:45
PSVPSV
away logo

poll

FC Twente hoort in de eredivisie thuis

FC Twente hoort in de eredivisie thuis

  • Ja (73%)
  • Nee (27%)
21976 stemmen