Piet was al tegen de 80 toen hij de motor pakte om met 250 km/uur en slechts een trainingspak als bagage naar Oostenrijk te scheuren.
Volledig scherm
PREMIUM
Piet was al tegen de 80 toen hij de motor pakte om met 250 km/uur en slechts een trainingspak als bagage naar Oostenrijk te scheuren. © .

Piet (92) had liever slager dan melkboer, want ‘die hoefde niet met vrouw te praten voordat hij beslissing nam’

Van wieg tot grafHij was een jochie uit de Haagse Schilderswijk dat heel ver fietste voor z'n klanten. Piet rijpte in de praktijk en werd een grote ondernemer die van handel en van snelheid hield. Deze keer in de rubriek Van wieg tot graf het levensverhaal van Piet Mesters (17 augustus 1928 - 17 november 2020).

 1. 1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee
  PREMIUM

  1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee

  Je loopt een drukke ruimte binnen. Zeg, een stationshal of een beurs. Wanneer een andere bezoeker nadert, verschijnt er plotseling een blauwe streep op de vloer. Komt die persoon binnen de 1,5 meter afstand, dan komen er kronkels in de lijn. Als de afstand weer 1,5 meter is, trekt de lijn recht. Kunstenaar Jólan van der Wiel ontwikkelde het idee met Nick Verstand. In innovatiecentrum Civon in Ulft is inmiddels een werkende versie van het ‘smart distancing system’ te zien.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

 1. Man (29) aangehouden na levensgevaarlijke dollemansrit door Den Haag
  Play

  Man (29) aangehou­den na levensge­vaar­lij­ke dollemans­rit door Den Haag

  14:27
 2. Deze spuit haalt geen zes maar zeven spuitjes uit een flacon
  Play

  Deze spuit haalt geen zes maar zeven spuitjes uit een flacon

Den Haag