Volledig scherm
PREMIUM
Toen Lau in de klas van zijn kleindochter over de oorlog mocht vertellen, hingen de leerlingen aan zijn lippen. © wtg

Bij een kop koffie in de kerk sloeg de vonk tussen Lau en een ondernemende weduwe over

Hij was weduwnaar toen hij, op z'n tachtigste, naar Canada reisde om oude klanten, die ooit emigreerden, te bezoeken. Daarna had het leven nog een heerlijke verrassing. Deze keer in de rubriek Van wieg tot graf het levensverhaal van Lau Gardien (9 mei 1937 - 2 november 2019).

Lau was de oudste in een groot katholiek gezin in Honselersdijk. Zijn vader was kantonnier in dienst van de provincie en z'n moeder zorgde voor Lau en z'n acht broertjes en zusjes. Lau was een enthousiaste jongen die na de lagere school met kannen melk, en broer Kees, langs de deuren ging. Op dansles, bij Wesseling in Delft, ontmoette hij Wil met wie hij trouwde en een gezin stichtte. Samen met vier buurmannen werden er vijf huizen gebouwd waar Lau, met veel plezier, tot begin deze eeuw woonde.

  1. ‘Het is voor familie van Orlando een nachtmerrie die tot op de dag van vandaag duurt’
    UPDATE

    ‘Het is voor familie van Orlando een nachtmer­rie die tot op de dag van vandaag duurt’

    Bij de Haagse rechtbank heeft vanochtend de zaak gediend van de 29-jarige Roy B. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het overlijden van de 17-jarige Rotterdamse scholier Orlando Boldewijn in 2018. De moeder van Orlando woonde de regiezitting bij. ,,Voor de familie en vrienden van Orlando Boldewijn begon op maandag 19 februari 2018 een nachtmerrie die voortduurt tot op de dag van vandaag’’, zei de officier van justitie.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag