Volledig scherm
PREMIUM
Toos Engel-Senders was barmhartig en praktisch. © kosteloos bij vermelding Peter The

De engel van Zuidwest: ‘Toos stond iedereen bij met raad en daad’

Van wieg tot grafZe had een missie en niets hield haar tegen. Wijs en praktisch hielp ze mensen in nood. Na haar pensioneren werkte ze onbezoldigd door. Omdat ze nodig was. Deze week in de rubriek Van Wieg Tot Graf het levensverhaal van Toos Engel-Senders.

Toos Engel-Senders (6 augustus 1943 - 21 april 2019) was zestig toen ze solliciteerde naar de functie van pastoraal werkster in de Haagse Emmausparochie. Ze was net, summa cum laude, afgestudeerd in de theologie en wilde een baan waarmee ze iets kon betekenen in het leven van mensen. Haar cijfers maakten indruk op het bisdom Rotterdam, waar de Emmausparochie onder valt, maar toch was de negen voor haar scriptie niet de reden dat ze met onmiddellijke ingang in Den Haag beginnen mocht. Het was haar levenservaring, haar doorzettingsvermogen en haar zachte natuur die overtuigden. Toos was jong noch onervaren. Ze kende het leven. Ze had als weduwe in haar eentje twee jongens groot gebracht.

  1. OM eist in hoger beroep 8 en 9 jaar cel tegen ‘oberschoppers’ Praag

    OM eist in hoger beroep 8 en 9 jaar cel tegen ‘oberschop­pers’ Praag

    Tegen de twee Nederlandse broers die vorig jaar een ober in Praag ernstig toetakelden, is vandaag in hoger beroep een celstraf van ten minste acht en negen jaar geëist. Justitie in Tsjechië verdenkt Armin N. en Arash N. van poging tot moord. De broers zouden ook het land nooit meer in mogen en ze moeten de ober een schadevergoeding van bijna 70.000 euro betalen. Het hof doet waarschijnlijk vandaag meteen uitspraak.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag

Poll

Moet Prinsjesdag tijdens verbouwing van Binnenhof in Den Haag gevierd worden?

Moet Prinsjesdag tijdens verbouwing van Binnenhof in Den Haag gevierd worden?

  • Ja (37%)
  • Nee (51%)
  • Geen mening (12%)
75 stemmen