Volledig scherm
PREMIUM
Als veilingmeester zorgde Cor niet alleen voor een adequate afslag, hij zorgde ook voor een goede sfeer. © Thierry Schut Fotografie

De kleurrijke veilingmeester Cor was jarenlang het gezicht van de konijnenveiling

Van Wieg tot GrafMet z'n stofjas, sigaar en jagershoedje was hij tientallen jaren het gezicht van de 'knainenvailing' van Kwintsheul. Hij had verstand van dieren en hielp weleens een kater. Deze keer in de rubriek Van Wieg Tot Graf het levensverhaal van Cor Nowee.

Cor Nowee (6 oktober 1923 - 5 mei 2019) was een fenomeen. Menige Westlander en Hagenaar verheugden zich op de konijnenveiling, iedere dinsdagavond, in Kwintsheul. Als veilingmeester zorgde Cor niet alleen voor een adequate afslag van alles wat geveild werd (behalve konijnen en kleinvee kwamen er ook serviezen, schilderijen en poppenhuizen voorbij) maar hij zorgde, met z'n humor, ook voor een goede sfeer.

Cor werd geboren als zoon van een aannemer die door heel Nederland schoorstenen bij tuinderijen bouwde. In de crisisjaren had zijn vader, die twaalf man in dienst had, niet altijd werk voor zijn zoon. Dan werkte Cor bij tuinders en leerde hij onder meer veredelen.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag

Poll

Moet Prinsjesdag tijdens verbouwing van Binnenhof in Den Haag gevierd worden?

Moet Prinsjesdag tijdens verbouwing van Binnenhof in Den Haag gevierd worden?

  • Ja (60%)
  • Nee (30%)
  • Geen mening (10%)
1331 stemmen