Volledig scherm
PREMIUM
Een bevlogen bestuurder en columnist met een scherpe pen. © wtg

Dries Weber was bij leven al een legende in Haagse voetbalwereld

VAN WIEG TOT GRAFMet zijn uitgesproken mening, en zeker ook zijn snor, was hij een beroemdheid in de Haagse voetbalwereld. Hij spande zich ook in voor gebarentaal en voor padvinders. Deze keer in de rubriek Van Wieg Tot Graf het levensverhaal van Dries Weber (11 december 1929 - 15 november 2019).

Dries Weber was een legende in de Haagse voetbalwereld. Als roodharig jongetje dat opgroeide in Transvaal, en voetbalde bij RAVA, moest hij het niet hebben van zijn techniek, maar van zijn inzet in het veld. Die inzet had-ie. Niet alleen in de sport. Terwijl Dries naam maakte als uitgesproken en betrokken vrijwilliger in diverse Haagse sportbesturen, was hij ook op andere terreinen actief. 

  1. Plek zoeken op P+R parkeerplaats is ‘kansloos': ‘Voor meer auto's in de stad is geen ruimte’
    PREMIUM

    Plek zoeken op P+R parkeer­plaats is ‘kansloos': ‘Voor meer auto's in de stad is geen ruimte’

    Hij weet dat het kansloos is, maar probeert het deze ochtend toch. Misschien rijdt er net iemand weg, hoopt Chris de Weeze uit Gouda. Maar het P+R-terrein Ypenburg staat ook vandaag weer, zoals verwacht, bomvol. Sommige auto's staan zelfs in de berm of dubbel geparkeerd. ,,Als je hier niet om zeven uur 's morgens bent, ben je kansloos'', roept een voorbijgangster die in de buurt woont.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag