Arthur Palache
Volledig scherm
PREMIUM
Arthur Palache © prive

Haagse kikvorsman: Iedere onderwaterfotograaf gebruikte de flitser van Arthur

VAN WIEG TOT GRAFDe leraar elektrotechniek van de MTS aan de Leyweg was een fenomeen in de duikwereld. De helft van de Nederlandse onderwaterfotografen flitste met zijn zelfgemaakte flitsers. Deze keer in de rubriek Van Wieg Tot Graf het levensverhaal van Arthur Palache (29 mei 1944 – 14 november 2021).

 1. Ernst vond in kraakpand negatieven van portretten, maar wie zijn de mensen (en de hond) die er op staan?
  PREMIUM

  Ernst vond in kraakpand negatieven van portretten, maar wie zijn de mensen (en de hond) die er op staan?

  In 1989 kraakt documentairefotograaf Ernst Lalleman met vrienden een leegstand pand in Den Haag. De vriendengroep vindt in een oud kastje zes doosjes met negatieven. Dankzij de huidige digitale middelen kon hij ze recent pas goed bekijken. Het bleken 234 portretten, maar van wie? De fotograaf is op zoek naar deze onbekende mensen. ,,Ik realiseerde me dat ik iets in handen had wat heel belangrijk is.”
 2. Je zoons opvoeden tot fatsoenlijke mannen: elf tips van professionals

  Je zoons opvoeden tot fatsoenlij­ke mannen: elf tips van professio­nals

  Na de Boos-aflevering over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij talentenjacht The Voice zong het eensgezind rond op sociale media: Protect your daughters. Educate your sons. Daar ligt een schone taak voor ouders, verzorgers en docenten, maar hoe kunnen we ermee aan de slag? Rutgers-programmamanager Willy van Berlo en orthopedagoog Bryan van Dansik geven tips over hoe we jongens (en meisjes) al vroeg kunnen voorlichten.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag