Volledig scherm
PREMIUM
Cor was doorgaans een man van weinig woorden, maar niet als hij de microfoon in handen had. © frank van leeuwen

In zwembaden door heel Nederland was het één minuut stil nadat Cor (65) stierf

Van wieg tot grafToen een Hagenaar samen met een palingboer uit Medemblik het IJsselmeer overzwom, ontstond een jaarlijkse traditie. Meer dan 30 maal organiseerde Cor de Bruin de zwaarste zwemwedstrijd van Nederland. Deze keer in de rubriek Van wieg tot graf het levensverhaal van Cor de Bruin (22 januari 1954 - 13 december 2019).

Cor groeide op in de binnenstad van Den Haag. Na de MTS kon hij direct aan de slag bij de bouw van de grote Haagse nieuwbouwwijken en in de weekenden draaide hij plaatjes in de jeugdsoos van de kerk. Hij werd verliefd op een meisje dat zich bij de draaitafel meldde omdat ze graag nummers van Santana wilde horen. Ze trouwden en kregen twee dochters.

  1. ‘Het is voor familie van Orlando een nachtmerrie die tot op de dag van vandaag duurt’
    UPDATE

    ‘Het is voor familie van Orlando een nachtmer­rie die tot op de dag van vandaag duurt’

    Bij de Haagse rechtbank heeft vanochtend de zaak gediend van de 29-jarige Roy B. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het overlijden van de 17-jarige Rotterdamse scholier Orlando Boldewijn in 2018. De moeder van Orlando woonde de regiezitting bij. ,,Voor de familie en vrienden van Orlando Boldewijn begon op maandag 19 februari 2018 een nachtmerrie die voortduurt tot op de dag van vandaag’’, zei de officier van justitie.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag