Rico, tweede van rechts, tussen zijn vrienden: uitgelaten en vrolijk. Naast hem (vlnr) Nigel, Gertjan, Jens, Sean en Cesar. Rechts zijn broer Nino.
Volledig scherm
PREMIUM
Rico, tweede van rechts, tussen zijn vrienden: uitgelaten en vrolijk. Naast hem (vlnr) Nigel, Gertjan, Jens, Sean en Cesar. Rechts zijn broer Nino. © Marianne van Straten

Met Rico (23) kon je lachen en huilen: ‘Jouw pijn was zijn pijn’

Van wieg tot grafTijdens feestjes stond het huis steevast bomvol mensen. Dan was Rico de week daarvoor nog een paar kennissen tegengekomen op straat of bij de Albert Heijn. 'Ik geef een feestje, kom je ook', vroeg hij dan. De uitnodiging werd altijd aangenomen, want mensen verkeerden graag in Rico's gezelschap. Dit keer in de rubriek Van wieg tot graf het levensverhaal van Rico Jansen (1996-2019). 

Zo ook zijn Maaslandse maten, een groep van zeventien jongens, die Rico de hele week door zag, ondanks zijn drukke masteropleiding bedrijfskunde aan de Tilburg University en zijn administratieve baan in het Erasmus Ziekenhuis. Nu zijn in het ouderlijk huis van Rico zijn vrienden Gertjan, Sean, Cesar en Jens, en Rico's jongere broertje Nino bij elkaar gekomen. Zittend aan de keukentafel in het huis, waarin ze zoveel legendarische feestjes hebben beleefd, delen ze herinneringen aan hun overleden vriend en broer.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag