Volledig scherm
PREMIUM
Michael haalde twee jaar geleden het nieuws toen hij met collega Ben Manuputty hand in hand liep met een regenboogvlag. Dat was uit protest tegen homogeweld. © Archieffoto

Michael (49) was een bartender en geen activist maar voerde wel spontaan actie voor zijn vrijheid

Van Wieg Tot GrafHij was een bartender. Geen activist. En zijn collega was geen homo. Maar dat maakte niet uit. Gebroederlijk liepen ze samen, voor de vrijheid, door Den Haag.

Michael Deelen (26 december 1969 - 18 december 2019) was het gezicht van De Vink. De bruine kroeg in de Schoolstraat stamt uit de jaren twintig van de vorige eeuw. Oorspronkelijk was het een café voor marktlui die met hun groenten- en fruitkramen op de Grote Markt stonden. Toen de markt in 1938 naar het Hobbemaplein verhuisde, veranderde langzaam de klandizie. De Vink werd een kroeg waar homoseksuelen elkaar troffen waardoor het marktcafé uitgroeide uit tot een beroemde gaybar met Michael achter de tap.

  1. ‘Het is voor familie van Orlando een nachtmerrie die tot op de dag van vandaag duurt’
    UPDATE

    ‘Het is voor familie van Orlando een nachtmer­rie die tot op de dag van vandaag duurt’

    Bij de Haagse rechtbank heeft vanochtend de zaak gediend van de 29-jarige Roy B. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het overlijden van de 17-jarige Rotterdamse scholier Orlando Boldewijn in 2018. De moeder van Orlando woonde de regiezitting bij. ,,Voor de familie en vrienden van Orlando Boldewijn begon op maandag 19 februari 2018 een nachtmerrie die voortduurt tot op de dag van vandaag’’, zei de officier van justitie.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag