Volledig scherm
PREMIUM
Fred Karremans was van vele markten thuis, maar bovenal een zeer vakkundig slager. © Privéfoto

Slagersambacht was zijn passie, familiebedrijf zijn lust en zijn leven

Van wieg tot grafHij was voorzitter van de Koninklijke Neder­landse Slagers en lobbyde voor zijn vak in Brussel en Den Haag. Maar hij was ook gewoon een Rijswijkse slager, die met trots achter zijn hakblok stond. Deze week in de rubriek Van Wieg tot Graf het levensverhaal van Fred Karremans (52).

Fred Karremans (24 mei 1966 - 27 maart 2019) uit Rijswijk was dertien jaar oud toen hij bij zijn vader, in navolging van zijn broers, aan de slag ging in de slagerij in het winkelcentrum op Kijkduin. Hij had talent en was bijzonder gedreven. Naast het werk bij zijn vader ging hij ook werken in het slachthuis aan de Neherkade. Dit deed hij om het uitbenen extra goed in de vingers te kunnen krijgen. Hij oefende en perfectioneerde vaardigheden zoals worst en vleeswaren maken net zo lang tot hij tevreden was. Het slagers­ambacht was zijn passie en het familiebedrijf was zijn lust en zijn leven.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag

Poll

Zou jij in de Pim Fortuynstraat willen wonen?

Zou jij in de Pim Fortuynstraat willen wonen?

  • Ja (64%)
  • Nee (26%)
  • Geen mening (11%)
8443 stemmen