Volledig scherm
PREMIUM
Aad met Rietje, zijn grote liefde. © wtg

Twee maanden nadat zijn zoon verdween, werd het lichaam van Richard gevonden

Van wieg tot grafHij was zeeman, mijnwerker en chauffeur, géén prater. Maar toen het er op aankwam stond Aad voor de televisiecamera's om hulp te vragen bij het vinden van zijn zoon. Deze week in de rubriek Van wieg tot graf het levensverhaal van Aad Hogervorst (20 juli 1934 - 8 december 2019). 

Aad verloor z'n moeder toen hij dertien was. Zes weken later trouwde zijn vader, die op een Delfts pontje voer, met een nieuwe vrouw. De stiefmoeder gaf Aad alle reden om niet graag thuis te willen zijn. Op zijn vijftiende fietste hij daarom naar de Rotterdamse haven en monsterde aan als ketelbinkie. ,,Op de Ternate van de Rotterdamsche Lloyd kreeg ik eigenlijk pas mijn opvoeding'', zei Aad later weleens.

  1. ‘Het is voor familie van Orlando een nachtmerrie die tot op de dag van vandaag duurt’
    UPDATE

    ‘Het is voor familie van Orlando een nachtmer­rie die tot op de dag van vandaag duurt’

    Bij de Haagse rechtbank heeft vanochtend de zaak gediend van de 29-jarige Roy B. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het overlijden van de 17-jarige Rotterdamse scholier Orlando Boldewijn in 2018. De moeder van Orlando woonde de regiezitting bij. ,,Voor de familie en vrienden van Orlando Boldewijn begon op maandag 19 februari 2018 een nachtmerrie die voortduurt tot op de dag van vandaag’’, zei de officier van justitie.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag