Opperman Jilles Kaffa (r.) en zijn collega Karel Zwarts.
Volledig scherm
PREMIUM
Opperman Jilles Kaffa (r.) en zijn collega Karel Zwarts. © .

Vrouwenbenen die stratenmaker Jilles op ooghoogte passeerden, werden met een 'lekker ding' begroet

Van wieg tot grafKilometers plaveisel legde hij. Jilles was een opperman met visie. Alle vrouwenbenen die op ooghoogte passeerden werden met een vriendelijk 'lekker ding' begroet. Deze keer in de rubriek Van wieg tot graf het levensverhaal van Jilles Kaffa (13 juli 1934 - 21 december 2019).

Jilles stamde uit een oud Haags stratenmakersgeslacht. Zijn grootvader, uit 1890, en ook zijn overgrootvader, uit 1866, waren al Haagse stratenmakers. Volgens de overlevering arriveerde de eerste Kaffa in de zeventiende eeuw in Den Haag. Hij kwam uit Italië en handelde in koffie uit Ethiopië. Hoe zijn nageslacht in de stratenmakerij terechtkwam is onbekend, maar tot en met vandaag de dag staan de Kaffa's bekend als goede stratenmakers. Het zijn sterke mannen met grote handen die het hart op de tong hebben.

 1. Afdelingen van Bronovo worden niet heropend: ‘Leidt niet tot meer IC-bedden’
  PREMIUM

  Afdelingen van Bronovo worden niet heropend: ‘Leidt niet tot meer IC-bed­den’

  Met een even onverwacht als opvallend statement mengt waarnemend burgemeester Remkes van Den Haag zich in de discussie over de sluiting van het Bronovoziekenhuis. Nu alleen al een kleine 200 mensen met het coronavirus in het ziekenhuis zijn opgenomen, afkomstig uit de hofstad en omliggende gemeenten, vindt Remkes het géén goed idee om de intensive care van het ziekenhuis in Benoordenhout te heropenen.
 2. Vakantieparken blijven gewoon open: ‘Beter in een chalet nu dan in een appartement driehoog’
  PREMIUM

  Vakantie­par­ken blijven gewoon open: ‘Beter in een chalet nu dan in een apparte­ment driehoog’

  Terwijl elders in het land vakantieparken en campings op slot zijn gegaan, kun je in Den Haag en omliggende gemeenten nog gewoon een vakantiehuisje boeken. Restaurants, zwembaden en andere voorzieningen op de parken zijn wel gesloten, maar chaletjes zijn nog steeds verkrijgbaar. Er zijn minder gasten vanwege het coronavirus, maar de parken zijn niet leeg. ,,De gasten komen vooral voor de rust.’’ Hoe verantwoord is dat?

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag