Birgit met zoon Coen en dochtertje Margriet
Volledig scherm
PREMIUM
Birgit met zoon Coen en dochtertje Margriet © prive

Ze was geen therapeut of psycholoog, toch hielp Birgit met een zekere flair mensen met verdriet

VAN WIEG TOT GRAFZe was therapeut noch psycholoog. Toch wisten veel mensen haar praktijk te vinden. Wijs, geduldig, hartelijk en met een zekere flair hielp ze mensen met ruzie of verdriet. Het leven, en een ontheemde jeugd, had haar ontzettend veel geleerd. Deze keer in de rubriek Van Wieg Tot Graf het levensverhaal van Birgit Peet-Bleys (11 november 1949 – 30 mei 2021).

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  21

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag