Volledig scherm
PREMIUM
illustratie Nourdin Kouch © AD

Kinderen van ouders met schulden kampen vaak ook met geldproblemen

verborgen schuldenOpvallend vaak komen kinderen van ouders met schulden later zelf in geldproblemen. Om dat te voorkomen, moeten scholen veel meer lesgeven over geld, vindt het Nibud. ,,Laat kinderen in de rekenles uitrekenen wat een mobieltje op afbetaling écht kost."

Gwendolyn Caminada had op school graag geleerd hoe ze goed met haar geld moet omgaan. Want thuis kreeg ze dat niet echt mee. Caminada had al jong door dat haar alleenstaande moeder in de schulden zat. ,,Ik zag hoeveel moeite ze had om eten op tafel te krijgen. Soms zat zij achter een leeg bord zodat ik kon eten. Of we aten geroosterd oud brood omdat er verder niets in huis was."

  1. Bestaan onze winkels over 5 jaar nog? ‘Ja, maar directe verkoop of voorraad wordt zeldzaam’
    PREMIUM

    Bestaan onze winkels over 5 jaar nog? ‘Ja, maar directe verkoop of voorraad wordt zeldzaam’

    De winkelleegstand neemt voor het eerst in jaren weer toe, terwijl de online verkoop juist tegen de klippen opgroeit. Om te overleven is het noodzakelijk dat niet alleen de ketens, maar ook zelfstandige winkeliers meeprofiteren van e-commerce. Maar hoe? De bedenkers van Winkelstraat.nl hebben het antwoord naar eigen zeggen gevonden. ,,De combinatie van de ervaring van de winkeliers met een online marktplaats voor exclusieve mode is een gouden formule.’’