Volledig scherm
Rob Roos. © AD

CU & SGP bereid tot verkennende gesprekken in Zuid-Holland

De fractie van ChristenUnie & SGP in Zuid-Holland gaat praten met Forum, VVD en CDA om te kijken of er een meerderheidscoalitie gevormd kan worden.

Het concept-coalitieakkoord dat de FvD, VVD en CDA eerder al hadden opgesteld voor de provincie Zuid-Holland is daarbij niet het uitgangspunt. CU & SGP wil een ‘gelijk vertrekpunt’. Wat wil zeggen dat de onderhandelingen opnieuw beginnen waarbij eerst wordt gekeken naar mogelijke ‘breekpunten’. Het gaat vooralsnog om ‘verkennende gesprekken’.

,,Momenteel kunnen wij op basis van onze gesprekken nog niet constateren, dat er zonder meer formatiegesprekken kunnen worden aangegaan die leiden tot een meerderheidscollege’’, aldus Rob Roos (FvD), Floor Vermeulen (VVD) en Adri Bom-Lenstra (CDA) in een brief aan informateur Hans Wiegel. ,,Wel constateren wij dat er bij fracties bereidheid bestaat om verder te verkennen. Deze bereidheid schept vertrouwen voor het vervolg. Wij willen nu eerst met de fractie van ChristenUnie & SGP deze verkennende gesprekken voeren. Wij hebben er vertrouwen in dat deze tot resultaat kunnen leiden. Mocht dit onverhoopt niet het geval zijn, gaan wij alsnog graag in op de uitnodiging van andere fracties die wij hebben gesproken.’’

FvD (11), VVD (10)en CDA (4)hebben in Zuid-Holland 25 van de 55 zetels. CU & SGP, die samen een fractie vormen, hebben er 5.

In samenwerking met indebuurt Gouda