Volledig scherm
Rob Roos. © AD

Rob Roos (FvD): Diverse combinaties van zetels mogelijk

De kans bestaat dat Rob Roos eind mei zijn partij Forum voor Democratie mag vertegenwoordigen in de provincie, de Eerste Kamer én het Europees parlement.

Roos is fractievoorzitter voor FvD in Zuid-Holland, staat tweede op de lijst voor zijn partij voor de verkiezingen voor het Europees Parlement en 13de op de lijst voor de Eerste Kamer. ,,Toen de lijsten werden samengesteld was er veel minder zicht op hoeveel zetels we bij de verschillende verkiezingen zouden behalen. Natuurlijk is het niet mogelijk alles te combineren, maar er zijn wel diverse combinaties mogelijk. Juridisch kan het om combinaties te maken, maar het moet ook realistisch zijn. Op dit moment kan ik er echter geen zinnig woord over zeggen.’’

Duidelijkheid 

Na 27 mei, wanneer de leden van de Provinciale Staten de nieuwe Eerste Kamer hebben gekozen, zal Roos meer duidelijkheid verschaffen. Roos staat 13de op de lijst  voor de Eerste Kamer en zijn partij gaat daar 12 of 13 zetels halen. In de Provincie Zuid-Holland werd Forum bij de afgelopen verkiezingen de grootste partij. 

Roos: ,,Mijn aandacht gaat nu volledig uit naar het formatieproces voor de provincie Zuid-Holland.’’ Hij bevestigde nog eens dat de gesprekken met CDA en VVD ‘ in goede sfeer’ verlopen.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Alphen en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Gouda