Hugo de Jonge, demissionair minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, kwam met een verlopen paspoort naar het stembureau.
Volledig scherm
Hugo de Jonge, demissionair minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, kwam met een verlopen paspoort naar het stembureau. © AD

Foutje! Minister Hugo de Jonge komt stemmen met ongeldig paspoort en wordt weer naar huis gestuurd

updateMinister Hugo de Jonge kwam vanochtend niet goed voorbereid naar het stembureau. Hij reed zonder rijbewijs naar de autostemstraat op het parkeerterrein van de Rotterdamse Kuip en bleek daar bovendien geen geldig paspoort bij zich te hebben. Ook voor hem werd geen uitzondering gemaakt. Hij moest terug naar huis om een geldig identiteitsbewijs te halen. ,,De regels gelden ook voor hem. Al was het Willem-Alexander, dan hadden we het nog niet toegestaan’’, aldus de voorzitter van het stembureau.

 1. Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankrekening’
  11

  Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankreke­ning’

  In Nederland eindigt nog steeds een op de drie huwelijken in een echtscheiding. Hoewel vrouwen die met mannen trouwen steeds vaker blijven werken, staan vooral zij er na een scheiding het slechtst voor. Een parttime baan blijkt niet voldoende om hetzelfde leven te kunnen blijven leiden. Het is meestal de vrouw die na de scheiding driehoog-achter in een flatje eindigt. „Stellen praten niet over geld en vrouwen eisen hun positie niet op.”
 1. Amerikaanse man weet met politieauto tweemaal te ontsnappen tijdens achtervolging
  Play

  Amerikaan­se man weet met politieau­to tweemaal te ontsnappen tijdens achtervol­ging

 2. Samenvatting | Sparta Rotterdam - Vitesse
  Play
  PREMIUM
  VIDEO

  Samenvat­ting | Sparta haalt uit tegen Vitesse en houdt Europees voetbal in vizier

  7 mei