Volledig scherm
Thierry Baudet op zijn vleugel thuis. © RV

Vleugel Baudet toegestaan in Tweede Kamer

Aanstaand Kamerlid Thierry Baudet mag zijn vleugel meenemen naar de Tweede Kamer, als hij zich maar aan de huisregels houdt. Dat bevestigt de woordvoerster van de Kamervoorzitter.

Baudet (Forum voor Democratie) liet vanmiddag tijdens zijn bezoek aan verkenner Edith Schippers weten dat zijn vleugel welkom is in de Tweede Kamer. Er zou geen bezwaar tegen bestaan.

De regels staan Baudet inderdaad niets in de weg. ,,Kamerleden mogen eigen meubilair, kunst en muziekinstrumenten meenemen naar hun werkkamers. Voorwaarden zijn dat het past in de kamer(s), dat ze andere bewoners niet hinderen en dat ze zelf de kosten van transport en inhuizing dragen."

De aanstaand fractievoorzitter van Forum voor Democratie moet nog wel even wachten op zijn nieuwe onderkomen: pas in mei is het grote verhuisweekend gepland en komen er kamers vrij. 

Dat belet de pianospelende partijleider er echter niet van om alvast een beetje rond te snuffelen om te kijken waar zijn vleugel zou kunnen staan; want iedereen mag zijn werkkamer naar eigen smaak inrichten. De LPF-fractie liet daarvoor destijds zelfs Jan des Bouvrie een ontwerp maken, herinnert een medewerker van de Tweede Kamer zich.

Er is bovendien een precedent: PvdA’er Klaas de Vries nam ooit zijn piano mee naar het Kamergebouw. Maar voor geluidsoverlast zorgde hij niet: de piano was elektrisch en De Vries speelde altijd met zijn koptelefoon op.