Volledig scherm
Rechercheurs op de plek waar Anne Faber vermoedelijk haar laatste selfie maakte. © Casper Huurdeman/ Nathan Fidder

27-jarige zedendelinquent aangehouden in vermissingszaak Anne Faber

De politie heeft vanmiddag een verdachte aangehouden in de vermissingszaak Anne Faber. Het gaat om een 27-jarige man die in een forensisch psychiatrische afdeling van een kliniek in Den Dolder verbleef. Hij zat daar een lange straf uit voor een dubbele verkrachting in 2010. In het kader van die straf was hij op proefverlof.

De politie kwam de verdachte man gisteren op het spoor. Welke informatie naar hem leidde wil politiewoordvoerder Bernhard Jens niet zeggen. De man is door een observatieteam van de politie in de gaten gehouden in de hoop dat het zou leiden naar de vondst van Anne. Toen dat gisteren en vandaag uitbleef, besloot de politie hem aan te houden. De familie van Anne is vanmiddag op de hoogte gebracht van de aanhouding.

Het rechercheteam van de politie is nu bezig na te gaan wat de verdachte rond de verdwijning van Anne Faber op 29 september allemaal heeft gedaan. Ook zal hij worden verhoord. De zoekactie van politie en defensie blijft voorlopig doorgaan om Anne te vinden, maar 'kantelt in de richting waar de man verblijft'.

De burgemeester van Zeist is maandag ook op de hoogte gebracht van het nieuws. Burgemeester Koos Janssen: „Alles blijft erop gericht om Anne te vinden. De hulpdiensten stellen daartoe alles in het werk. Vele vrijwilligers helpen daarbij. We leven en helpen onverminderd mee met de familie. Anne vinden gaat boven alles.”

De politie kreeg al 1.700 tips in de zaak en vraagt mensen die nog informatie hebben zich te melden.

Volledig scherm
De selfie die Anne Faber stuurde naar haar vriend. © RV