Volledig scherm
Exterieur van de psychiatrische kliniek Altrecht Aventurijn. © ANP

Bestuurders: 'Altrecht leeft intens mee'

Altrecht, de instelling voor geestelijke gezondheidszorg waar Michael P. verbleef voor behandeling, laat in een schriftelijke verklaring weten ’intens mee te leven met iedereen die van Anne Faber houdt’.

P. werd maandag aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de verdwijning van de 25-jarige Utrechtse.

Ook zeggen bestuurders Floor van Dijk en Roxanne Vernimmen van Altrecht dat alles erop gericht is Anne Faber te vinden. De instelling helpt politie en justitie zo goed ze kan.

Quote

Het gaat ons aan het hart dat er grote ongerust­heid is ontstaan en dat dit onze omwonenden raakt in hun directe leefomge­ving

Bestuurders Altrecht

‘Wij weten dat bij onze buren veel vragen en onzekerheden leven over wat er gebeurd is. Het gaat ons aan het hart dat er grote ongerustheid is ontstaan en dat dit onze omwonenden raakt in hun directe leefomgeving’, aldus de bestuurders. ‘De vermissing roept bij een ieder veel emoties en vragen op. Ook bij onze patiënten en medewerkers.’

Altrecht gaat niet in op concrete vragen omtrent hun aangehouden cliënt, op de vraag waarom hij daar verbleef of op het voor hem geldende regime.

De instelling verwijst naar een document dat in zijn algemeenheid de diverse vormen van psychiatrische behandeling voor delinquenten uitlegt. Daarin valt te lezen dat psychiaters van het Nederlands Instituut Forensische Psychiatrie (NIFP) adviseren over plaatsing. Justitie is uiteindelijk verantwoordelijk. De kliniek voert de behandeling uit.

Ontvang elke ochtend handige info en nieuws van onze redactie!

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht