Volledig scherm
Anne Faber. © AD

Michael P. donderdag voorgeleid bij rechter-commissaris

De 27-jarige Michael P. wordt donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Dat heeft het Openbaar Ministerie zojuist bekend gemaakt. Het OM verdenkt P. van betrokkenheid bij vermissing van Anne Faber (25) uit Utrecht. De rechter-commissaris kan het voorarrest van P. met twee weken verlengen.

Bij het onderzoek zijn ruim veertig rechercheurs en twee officieren van justitie betrokken. De afgelopen dagen zijn getuigen gehoord, camerabeelden uitgekeken en tips onderzocht.

De veroordeelde zedendelinquent werd afgelopen maandag aangehouden op het terrein van de forensische psychiatrische kliniek in Den Dolder. Hij kwam zondag 8 oktober in beeld bij de politie, vermoedelijk via een dna-match. Afgelopen maandag werd P. de hele dag heimelijk gevolgd door een observatieteam van de politie, in de hoop dat hij de politie dichter bij Anne zou brengen. Toen dat niet gebeurde, werd hij aangehouden. Sindsdien lijkt hij zijn kaken stijf op elkaar te houden.

Sinds eind januari verbleef P. in de kliniek van Altrecht in Den Dolder. Hij zat daar in het kader van een traject om terug te keren in de samenleving. Hij werd in 2012 in hoger beroep veroordeeld tot twaalf jaar cel voor twee gewelddadige verkrachtingen.