Volledig scherm
De politie zoekt gericht op een specifieke plek in de omgeving van het Nulderpad in Zeewolde. © ANP

Politie denkt te weten waar lichaam Anne Faber verborgen ligt

De politie heeft het vermoeden dat het lichaam van de Utrechtse Anne Faber op een specifieke plek in het natuurgebied bij Zeewolde verborgen ligt. Dat maakte de politie vanochtend bekend. De zoekactie is gefocust op een stuk bij het Nulderpad in het Horsterwold, zo’n vijf kilometer van het gebied waar gisteren werd gezocht.

Op basis van nieuwe ontwikkelingen in het onderzoek kwam de politie woensdagavond tot deze plek. In de nacht van woensdag op donderdag hebben forensische rechercheurs nog een schouw uitgevoerd in het gebied, dat later werd afgezet en bewaakt. In het gebied wordt nu gezocht met speurhonden en forensische experts. Ook de ME ondersteunt opnieuw met de zoekactie.

Politiewoordvoerder Bernhard Jens: „We hebben goede hoop dat we het lichaam van Anne gaan vinden. Hopelijk komt er snel duidelijkheid voor de familie van Anne.” Sinds vrijdag 29 september is de Utrechtse vermist. Afgelopen maandag werd verdachte Michael P. aangehouden op het terrein van de forensische psychiatrische kliniek in Den Dolder. Hij wordt vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. 

Volledig scherm
2017-10-12 11:13:49 ZEEWOLDE - De politieagenten zoeken gericht op een specifieke plek in de omgeving van het Bulderpad in Zeewolde. De politie heeft een vermoeden waar het lichaam van de vermiste Anne Faber is. ANP VINCENT JANNINK © ANP

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht